جواب سوالات صفحه 27 علوم ششم

ایستگاه فکر صفحه‌ی 27 علوم ششم

چرا ورود فاضلاب کارخانه به رودخانه هاء مزارع و ... به آن‌ها آسیب می‌رساند؟

ورود فاضلاب کارخانه های به محیط زیست سبب آلودگی خاک. آب و هوا و مرگ جانداران مفید می گردد. زیرا

میزان میزان (پی اچ) و قدرت اسیدی آب تغییر یافته و آب به شدت اسیدی می‌شود. علاوه بر اين برخی از سموم با

ورود به زنجیره غذایی سبب آسیب رساندن و مرگ جانداران می‌شوند.

گفت وگو کنید صفحه‌ی 27 علوم ششم

در شکل زير میزان برق مصرفی برای تهیه‌ی کاغذ از ماده‌ی اولیه(تنه درخت) و بازیافت کاغذ باطله نشان داده شده

است. این روش ها را از جنبه های زیر با هم مقایسه کنید:

آ) مقدار مصرف برق ب) آلودگی هوا

پ) قیمت تمام شده ت) مقدار مصرف آب

با مشاهده‌ی شکل متوجه می‌شویم که عمل بازیافت کاغذ نسبت به روش تهیه‌ی کاغذ از تنه درخت. موجب کاهش

قابل توجه مصرف انرژی الکتریکی و مصرف برق و نیز کاهش مقدار مصرف آب می‌شود. در نتیجه قیمت تمام شده

محصول, در روش بازیافت کمتر خواهد بود. از طرفی عمل بازیافت کاغذ. آلودگی های زیست محیطی کمتری را

موجب می‌شود. زیرا قطع درختان باعث نابودی جنگل ها شده و آلودگی هوا را افزایش می‌دهد.

جمع آوری اطلاعات صفحه‌ی 27 علوم ششم

درباره‌ی یک کارخانه در محل زندگی خوود اطلاعاتی جمع آوری کنید. و به صورت روزنامه دیواری به کلاس ارائه

دهید.

کارخانه تولید بستنی:

تولید بستنی در یک کارخانه, با فن آوری بالا انجام می گیرد. خط تولید بستنی به صورت زیر است:

۱- وزن کردن مواد و مخلوط کردن مواد: ابتدا مواد خشک و مایع را وزن و حجم سنجی می کنند. این مواد در

داخل یک مخزن حرارت داده شده و مخلوط می‌شوند و حالت یکسان پیدا می‌کنند. این کار به صورت خودکار

صورت می‌گیرد.

۳- پاستوریزه و هموژنیزه کردن: سپس مخلوط را پاستوریزه می‌کنند. یعنی ابتدا حرارت زیادی به مخلوط

می‌دهند. آنگاه آن را به سرعت سرد می‌کنند تا میکروب های آن کشته شوند.

۳- عمل رسانیدن: مخلوط پاستوریزه شده برای عمل آوری و رسیدن, به مدت ۴ ساعت در دمای ۲ الی‌۵ درجه

سانتی گراد همراه با هم زرن ملایم نگهداری می شود.

۴- انجماد: مخلوط پس از رسیدن در دمای ۳- تا ۶- درجه سانتی گراد. سرد و منجمد می‌شود.

۵- افزودن مواد: مواد مختلفی به همراه برش میوه. اجزای خشک مانند مغز و تکه های میوه و شکلات به بستنی

اضافه می‌شود.

6- بسته بندی و قالب گیری: بستنی در ظروف لیوانی. قیفی یا ظروف لیتری جاگذاری می شود.

۷- سفت کردن و سرد خانه گذاری: بستنی را برای اينکه کاملا سفت گردد در تونل مخصوصی با درجه‌ی ۲۰-

سانتی گراد عبور می‌دهند و کاملا سفت می‌کنند. سپس آن را به سرد خانه منتقل می‌کنند و آن را روی طبقه ها یا

قفسه هایی در دمای ۲۵- درجه سانتی گراد نگهداری می کنند.

۸- پوشش دادن و بسته بندی: لیوان ها و ظروف را پس از پوشش دادن درون کارتون بسته بندی می کنند و به

بازار مصرف ارسال می‌کنند.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...