جواب سوالات درس بیست و دوم مطالعات هشتم

درس22

فعالیت1(صفحه145:)

تصویر شماره3 :برج پیزا در ایتالیا:

تصویر شماره4 :کلیسای سانتاماریا واقع در شهر ونیز ایتالیا:

فعالیت 3(صفحه143:)

الف( اهرام مصر و مجسمه ابوالهول

ب( زیرا کشور مراکش درسواحل دریای مدیترانه قراردارد وزیتون نیز از محصوالت ویژه آب وهوای مدیترانه ای است.

فعالیت 4 (صفحه143:

کاکائو، به دانه های چرب تخمیر شده و خشک شده درخت کاکائو اطالق می شود. از این دانه ها برای تهیه ی شکالت استفاده می

کنند. همچنین به پودر خشکی که با آسیاب نمودن و گرفتن چربی دانه کاکائو به دست می آید هم کاکائو می گویند. این گیاه از نظر

خواص و خصوصیات، به قهوه شباهت دارد.

کاکائو را از دانه های درخت کاکائو تهیه می کردند که منشاء این گیاه، نواحی کوهستانی اطراف حوزه ی رود آمازون و

همچنین اورینوکو واقع در آمریکای جنوبی بود. این درخت را مردمان تمدن مایا به آمریکای مرکزی شناساندند و بعدها

در مکزیک هم کاشته می شد. گیاه کاکائو در هفت میلیون هکتار از اراضی کره زمین کشت می شود. تقریباً 40 درصد از کاکائوی

تولید شده در سراسر جهان را سه ناحیه ی ساحل عاج، غنا واندونزی تولید می کنند )هر کدام تقریباً 15 درصد کاکائو تولید می

کنند(. کشورهای دیگر از جمله برزیل، نیجریه و کامرون به میزان کمتر کاکائو تولید می نمایند. ساالنه سه میلیون تن کاکائو تولید

می شود. کشورهای هلند و ایاالت متحده آمریکا بیشترین تولید فراورده های کاکائو را بر عهده دارند.

موارد استفاده:

ز کاکائو برای مصارف مختلف استفاده می کنند. در تهیه ی انواع کیک، در انواع نوشیدنی و برای تزئین مواد غذایی مختلف و

همراه با خامه )خامه شکالتی( از پودر کاکائو، استفاده می شود.

جدا از خوشمزه بودن و عطر و طعم آن، کاکائو برای سالمتی هم با اهمیت است. این ماده خواص آنتی اکسیدان داشته که

ضد سرطان است. کاکائو سه برابر چای سبز، از ابتال به سرطان جلوگیری می نماید.

کاکائو به عنوان دارویی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود.در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو

باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود.این گیاه به عنوان ضدعفونیکننده و انگلکش نیز مورد استفاده قرار

میگیرد.

مضرات:)ضررها(

این کاکائوها عالوه بر خواصی که ذکر شد مضراتی برای مبتالیان به برخی بیماری ها دارد :

مصرف بیش از حد شکالت خطر اضافه وزن و پیامدهای ناشی از آن را به دنبال خواهد داشت

در افراد مبتال به آلرژیهای غذائی، کاکائو بهدلیل داشتن میزان زیاد ماد ٔه خشک ممکن است آلرژی آنها را تشدید کند.

همچنین این شکالتها در افرادیکه مبتال به عارض ٔه کهیر هستند، ممکن است موجب تشدید بیماری شود.

شکالت های تلخ بهدلیل داشتن کافئین زیاد برای افراد مضطرب باید بسیار محدود شود، زیرا باعث افزایش اضطراب میشوند و

به دلیل همین کافیئن زیاد در خانمهای مبتال به بیماری فیبروکیستیک سینه باعث تشدید عوارض بیماری میشود.کافئین اسیدمعده

را افزایش میدهد و ممکن است باعث وخامت زخممعده در افراد مبتال به این بیماری شود.

کافئین مادهای محرک است و تأثیرات آن تا ۰۲ ساعت در بدن باقی میماند. از اینرو، افراد مبتال به بیخوابی نیز باید از مصرف

اینگونه شکالتها خودداری کنند.

با توجه به اینکه شکالت یکی از موادی است که نسبت آرژینین به لیزین ) از انواع آمینو اسید (در آن زیاد است، به افرادیکه

زمین ٔه تبخال زدن دارند توصیه میشود کمتر مصرف کنند .

افرادیکه کلیه ی سنگ ساز دارند و همچنین افراد مبتال به سیروز کبدی مصرف این نوع شکالتها به ترتیب بهدلیل داشتن اگزاالت

و مس زیاد توصیه نمیشود.

افراد دیابتی نیز باید درمصرف ان نهایت دقت را داشته باشند.

فعالیت5(صفحه143:)

کائوچو از گیاهان خاصی گرفته میشود. در واقع بیش از 400 نوع گیاه وجود دارد که از شیرابه آنها مقادیر مختلفی کائوچو به

دست میآید. قسمت اعظمکائوچوی طبیعی جهان را درخت »هوا برازیلینسیس« تولید میکند. این درخت که طول آن به بیش از 35

متر میرسد، بومی کشور برزیل است. در حال حاضر، بزرگترین منابع کائوچوی طبیعی جهان در »ماالیا« واقع در جنوب

شرقی آسیا قرار دارد.

برای تهیه کائوچو ابتدا شکافی در تنه درخت به وجود میآورند و سپس شیرابه سفید رنگی را که از شکاف خارج می شود،

جمعآوری میکنند. این شیرابه را پس از آنکه سفت و خشک شد، به صورت ورقه در میآورند.. به این ترتیب ورقههای کائوچوی

خام برای صدور به سایر کشورها آماده میشوند. جالب است بدانید که کائوچوی خام، مادهای سست و چسبناک است و

خاصیت کشسانی زیادی ندارد. استحکام و کشسانی کائوچو را با افزودن گوگرد افزایش میدهند. به این کار »ولکانیزه« میگویند.

بعد از عمل ولکانیزه، مواد پرکننده )معموالً دوده کربن( به کائوچو افزوده میشود تاکشسانی و قدرت آن باز هم افزایش یابد. پس

از طی این مراحل،کائوچوی خام به مادهای با خاصیت کشسانی زیاد تبدیل میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. البته

تولیدکائوچو با این روش بسیار گران و پرهزینه است.

کائوچو یا الستیک جزو مواد بسیار ضروری درزندگی مدرن امروزی است کائوچو به دلیل خواص کشسانی فوقالعادهاش برای

ساخت انواع محصوالت اعم از لوازم بیمارستانی، وسایل خانگی و اسباببازی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده در صنعت نیز

کاربردهای فراوانی دارد.

کائوچوی طبیعی و مصنوعی

کائوچوی طبیعی در شیره درختی به نام هوا، Hevea وجود دارد و از پلیمر شدن هیدروکربنی به نام ۰ -متیل- ۱ و ۶ -بوتادین

معروف به ایزوپرن بوجود میآید. با توجه باینکه در فرمول ساختمانی کائوچو یا التکس طبیعی هنوز یک پیوند دوگانه وجود دارد،

به همین دلیل وقتی کائوچو را با گوگرد یا سولفور حرارت دهیم، این تکپارها، پیوند پی را باز میکنند و با ظرفیتهای آزاد شده،

اتم گوگرد را میگیرند. در نتیجه کائوچو به الستیک تبدیل میگردد.

حرارت دادن کائوچو با گوگرد و تولید الستیک را اصطالحاً ولکانیزاسیون مینامند. به همین دلیل، الستیک حاصل را نیز،

»کائوچوی ولکانیزه« گویند. چند نوعی کائوچوی مصنوعی نیز ساخته شدهاند که از مواردی مانند ۱ و ۶ -بوتادی ان و جسمی به

نام ۰ -کلرو- ۱ و ۶ -بوتادین معروف به »کلروپرن« و جسم دیگری به فرمول ۰ و ۶ -دی متیل- ۱ و ۶ -بوتادین بتنهایی یا

مخلوط درست شدهاند. کلروپرن به راحتی بسپاریده )پلیمریزه( شده و به نوعی کائوچوی مصنوعی به نام »نئوپرن« تبدیل میشود.

جواب سوالات درس بیست و دوم مطالعات هشتم
جواب سوالات درس بیست و دوم مطالعات هشتم

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...